Workshop A – NIVZ strandapp en vlaggen, gepresenteerd door Bernard Korte

Het landelijk project Het Strand Veilig is een samenwerking tussen Reddingsbrigade Nederland, Nationale Raad Zwemveiligheid, KNRM en NIVZ. Deze partijen ontwikkelen meerdere initiatieven om de strand- en zwemveiligheid langs de Nederlandse kust te verhogen. Over het onderzoek naar een nieuw vlaggenprotocol en de ontwikkeling van een landelijke Strand-App en andere publieksinformatieprojecten informeren en spreken wij u graag tijdens de Landelijke Stranddagen.

Workshop B: Green Key – Duurzaamheid en groene stranden, door Erik van Dijk en Nienke Kwikkel

Duurzaamheid, natuurinclusief ondernemen, circulariteit, maatschappelijk verantwoord ondernemen etc etc, Begrippen die we bijna dagelijks horen of over lezen. Containerbegrippen? Wat houden ze nu precies in? In deze workshop gaan Nienke Kwikkel van Landschap Noord-Holland en Erik van Dijk van Green Key en Blauwe Vlag in op deze ontwikkelingen. Ze doen dit aan de hand van de concrete instrumenten die er zijn in de vorm van labels: Groene Strand Wimpel, Blauwe Vlag en Green Key. Wat zijn deze labels, voor wie en hoe kunnen deze labels verkregen worden. Nienke gaat in op Groene Strand Wimpel. Erik op Green Key en Blauwe Vlag. Zij verwelkomen jou graag in hun workshop.

Workshop C – Stel je eens voor…een toegankelijk strand! Geleid door Karin Stiksma van Joint Projects

Tijdens de workshops gaan we in op hoe mensen met een beperking het strand beleven. Is dat anders of hetzelfde als de beleving van ‘standaard’ gasten?
Verder gaan we in op het nóg toegankelijker maken van het strand. Wat doen deelnemers al om iedereen gastvrij te ontvangen? En wat zouden ze nog meer kunnen doen?
Er is ruimte om zowel de kansen als uitdagingen die u tegenkomt bij het toegankelijk maken van het strand, te bespreken.
Deelnemers gaan met concrete tips en handvatten naar huis. Tips die leiden tot meer tevredenheid, meer gasten en dus meer omzet.
Naast Karin Stiksma zijn Inge Janssen en Thea Bijleveld als ervaringsdeskundigen van het Rebellenteam van Joint Projects aanwezig.

Workshop D –  Arbeidsrecht en personeel- Repay

nze workshop gaat vooral over de veranderingen op het gebied van personeel en dan in het bijzonder de arbeidsmarktplannen, een pakket van arbeidsmarkthervormingen. Aantal zaken zijn al in gang gezet en een aantal staan op de planning. Het zijn allemaal zaken die werkgevers bezighouden. Denk daarbij aan: veranderingen van het oproepcontract, wet beoordeling arbeidsrelaties (minimumtarief zzp), inlenersbeloning en de onderbrekingstermijn. Wat is de status van al deze plannen en hoe verloopt deze besluitvorming?… Welke gevolgen hebben deze plannen voor de flexibiliteit en de loonkosten van een strandtent-ondernemer? Deze vragen hopen wij in een leuke interactieve workshop te behandelen en waar mogelijk te beantwoorden.